×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 15 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

رییس قوه قضاییه با ابراز امیدواری نسبت به ابلاغ هرچه زودتر قانون مجازات اسلامی اعلام کرد: تا تصویب نهایی و ابلاغ قانون جدید، قانون قبلی مجازات اسلامی به قوت خود باقی است.

آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به این‌که به لحاظ برخی ایرادات جزیی قانون جدید مجازات اسلامی هنوز ابلاغ نشده است گفت: از آنجا که مهلت قانونی، قانون مجازات اسلامی تا پایان سال ۹۰ بود و هنوز قانون جدید به تصویب نرسیده با کسب اجازه از مقام معظم رهبری قانون قبلی قابلیت اجرایی دارد و محاکم می‌توانند برحسب آن اقدام کنند.

رییس قوه قضاییه اظهار امیدواری کرد، قانون جدید هرچه سریع‌تر پس از تأیید نهایی شورای محترم نگهبان ابلاغ ‌شود.

آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود به دیدار رییس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با مقام معظم رهبری اشاره کرد و با تاکید بر لزوم توجه و تدوین برنامه و راهکاری برای اجرایی شدن توصیه‌های مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود علاوه بر تبیین وظایف قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موارد و توصیه‌های مهمی نیز مطرح کردند که امیدواریم به صورت جدی از سوی مجمع عملیاتی و اجرایی شود.

رییس قوه قضاییه از جمله وظایف قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام را حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی بر اساس تشخیص مصلحت نظام دانست و اظهار داشت: این مسئله در سخنان مقام معظم رهبری تاکید شده و اعضای مجمع باید راهکاری درنظر بگیرند که مصالح مورد نظر یقینی و روشن و دارای اهمیت غالبه باشد.

 

وی تعیین مهلت برای قوانینی که برحسب نظر مجمع تشخیص و بنابر مصلحت‌های نظام مصوب و اجرایی می‌شود را مهم دانست.

 

رییس دستگاه قضا افزود: مقام معظم رهبری به این نکته اشاره فرمودند اگر در مجمع بر سر همین مساله که آیا فلان مصوبه مصلحت است یا نیست، اختلاف نظر جدی وجود داشته باشد و فی‌المثل از میان اعضای مجمع با اختلاف دو یا سه رای در اهم بودن این مصلحت اختلاف بشود؛ در اینجا ما نمی‌توانیم بگوییم که این مصلحت، محرزه، متیقنه و اهم است و لذا می‌تواند مانع از آن حکم اولیه شرعی باشد. اگر در خود مجمع که مظهر خرد جمعی نظام است چنین اختلاف اساسی پیش آمد، دشوار است بتوان آن را بر حکم شرعی اولی، مقدم ساخت.

 

رییس قوه قضاییه با تاکید بر جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اشاره به این‌که مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام برحسب مصلحت و شرایط روز کشور است و این شرایط و مصلحت‌ها اصولا پایدار نیست و شرایط عوض می‌شود اظهارکرد: کار مجمع تشخیص مصلحت نظام این نیست که بگوید مصوبه‌ مجلس خلاف شرع و قانون هست یا نیست بلکه این است که تشخیص دهد آیا این مصوبه به مصحلت نظام هست یا نیست.

 

آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود بر ایستادگی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل خواسته‌های غیرمنطقی و زورگویی غربی‌ها تاکید کرد و با اعلام این‌که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه از پیشرفت‌های علمی خود عقب نخواهد نشست گفت:‌ پیشرفت‌های علمی جوانان کشور مساله‌ای نیست که ما از آن عقب‌نشینی کنیم.

 

وی با اشاره به اظهارنظرهای برخی مسئولان کشورهای غربی درخصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای خواستار توجه و شناخت آنان از جایگاه ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران شد و با اشاره به این‌که اگر کشورهای غربی شان و جایگاه ولی‌فقیه و ولی‌امر مسلمین را بدانند خواهند فهمید که هیچ تضمینی بالاتر از استناد به سخنان مقام معظم رهبری در عدم تمایل ایران به تولید سلاح هسته‌ای وجود ندارد، گفت: مطابق نظر مقام معظم رهبری به‌کارگیری و تولید سلاح هسته‌ای از نظر نظام اسلامی حرام است و این مساله قبلاً هم از سوی ایشان اعلام شده است.

 

رییس قوه قضاییه خطاب به غربی‌ها گفت: این کشور‌ها اگر به دنبال بهانه‌جویی نیستند باید بدانندکه وقتی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و به‌کارگیری آن را حرام می‌دانیم، سخن ایشان بالاترین تضمین است، چرا که این سخنان از سوی کسی مطرح می‌شود که مرجع دینی و سیاسی بسیاری از مسلمین دنیاست و تمام قوای نظام جمهوری اسلامی ایران نیز زیرنظر ایشان انجام وظیفه می‌نمایند.

 

آملی لاریجانی حضور و بازرسی مکرر بازرسان آژانس و تاکید آنان بر این‌که در برنامه‌های ایران هرگز نشانه‌ای از تلاش برای دستیابی و تولید سلاح اتمی وجود ندارد و نیز اظهارات همیشگی مسئولان نظام مبنی بر عدم تمایل به تولید سلاح اتمی را نشانه‌‌های دیگری از نبودن برنامه‌ریزی برای تولید سلاح هسته‌ای دانست و افزود: غربی‌ها با توجه به سخنان مقام معظم رهبری، اظهارات مسئولان نظام و نیز گزارش‌های بازرسان آژانس باید به این یقین برسند که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست و اگر باز هم به نظر خود اصرار دارند معنای آن این است که غربی‌ها به دنبال بهانه‌جویی هستند و چه بسا از پیشرفت‌های علمی ایران اسلامی ناراحت و دلخورند که در این صورت باید بدانند ما هرگز از پیشرفت‌های علمی خود که به مثابه زندگی و حیات مردم و نظام ماست، دست نخواهیم کشید.

 

رییس قوه قضاییه در پایان با تبریک به مسئولان و نیروهای وزارت اطلاعات به خاطر شناسایی و متلاشی کردن گروه‌های تروریستی و دستگیری آنان گفت: طبق اعلام وزارت اطلاعات گروه‌های تروریستی که به رژیم صهیونیستی وصل بودند، در ایام تعطیلات نوروز به دنبال خرابکاری و ترورهای جدید بودند که قبل از هرگونه عملیاتی شناسایی و تروریست‌ها دستگیر شدند و ان‌شاءا… پرونده آنان با سرعت و دقت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

در جلسه روز چهارشنبه مسوولان عالی قضایی بحث و بررسی درخصوص دستورالعمل اجرای احکام کیفری ادامه یافت.