مدیرکل آموزش قضات قوه قضاییه اعلام کرد که مدرک تحصیلی کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی برای جذب قاضی در آزمون قضاوت در اولویت قرار دارد و دارندگان مدرک کارشناسی ارشد در اولویت دوم جذب هستند.
غلامرضا موحدیان در نشست خبری با رسانههای گروهی اظهارکرد: زمان ثبتنام آزمون قضاوت از اول تا ۱۵ شهریور ماه سال جاری است که به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد و آزمون نیز ۲۰ آبان برگزار میشود.
وی افزود: ثبتنام داوطلبان به صورت اینترنتی است که باید فرم مربوط را در سایت تکمیل کرده و نسبت به ثبتنام اقدام کنند. کد ملی داطلبان نیز از طریق پیامک به سامانه ارسال میشود و از این طریق آنها شماره کاربری و رمز عبور خواهند گرفت. داوطلبان۱۰ روز قبل از زمان برگزاری آزمون قضات باید کارت خود را از ارائه و کد رهگیری به صورت اینترنتی دریافت کنند.
موحدیان با بیان اینکه افراد دارای استعدادهای برتر از آزمون قضات معاف هستند، گفت: برای افرادی که دارای استعدادهای برتر هستند تسهیلاتی را در نظر گرفتهایم که از آزمون کتبی معاف میشوند و فرم و مدارک مربوط به شرایط استعدادها برتر را پر کرده و برای ما ارسال میکنند، ولی در مصاحبه علمی و سایر موارد با قضات دیگر رقابت میکنند.
وی اضافه کرد: از دیگر تسهیلات برای استعدادهای برتر این است که پس از گذراندن دوره کارآموزی میتوانند محل خدمت خود را شخصا مشخص کنند.
موحدیان گفت: اعضای بنیاد ملی نخبگان کسانی هستند که دارای معدل ۱۷ یا بالاتر از دانشگاههای شهید بهشتی، تهران، علامه، شهید مطهری، تربیت مدرس، امام صادق(ع) و علوم اسلامی رضوی باشند، چرا که دانشجویان این دانشگاهها دارای سطح علمی بالاتری هستند.
وی ادامه داد: نفرات اول کارشناسی یا کارشناسی ارشد تمام دانشگاههای وزارت علوم و همچنین دانشجویانی که دارای معدل ۱۸ و بالاتر تمام دانشگاهها از دادن این آزمون معاف هستند و فقط سنجش این افراد در مصاحبه علمی انجام خواهد شد. همچنین دانشجویان و دانشآموختگان مقطع دکترا از داخل کشور نیز طبق اطلاعیه شماره ۲ که در سایت اعلام شده از دادن آزمون معاف هستند.
مدیرکل آموزش قضات قوه قضاییه ادامه داد: افرادی که دارای استعدادهای برتر هستند هر زمان که توانستند میتوانند مدارک خود را برای دستگاه قضایی ارسال کنند و بعد به ترتیب وصول مدارک از آنها برای مصاحبه علمی دعوت به عمل میآید.
موحدیان با بیان اینکه سن متقاضیان در آزمون قضات در سال گذشته ۲۵ سال بود تصریح کرد: طبق موافقتنامهای که با ریاست قوه قضاییه در تاریخ ۱۶ مرداد سال امسال انجام شد سن افراد برای شرکت در این آزمون به ۲۲ تغییر کرد. بر این اساس افرادی که متولد ۱۵ شهریور ۱۳۶۸ هستند میتوانند در این آزمون شرکت کنند و حداکثر سن شرکت در این آزمون برای افراد ۴۰ سال بوده و برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند ۴۲ سال و کسانی که دارای دکترا هستند ۴۴ سال است.
وی ادامه داد: سایر کارکنان دستگاهها نمیتوانند در این آزمون شرکت کنند ولی در صورتی که کارکنان دستگاه قوه قضاییه حداکثر ۱۵ سال سابقه خدمت داشته باشند میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
وی در توضیح روند برگزاری آزمون ادامه داد: ابتدا برای متقاضیان آزمون کتبی برگزار شده و در مرحله بعد مصاحبه علمی و در نهایت آزمون شخصیت که با حضور روانشناس صورت میگیرد، انجام خواهد شد. بعد از این مراحل متقاضیان برای کارآموزی دعوت شده و به مرحله گزینش میرسند. اداره کل گزینش زیر نظر رییس قوه قضاییه است که در سه دوره گذشته ۸۰ الی ۹۰ نفر معرفی شدند.
دبیر کارگروه سیاستگذاری، سازماندهی و هماهنگی جذب داوطلبان تصدی امر قضا تاکید کرد: دوره کارآموزی متقاضیان دارای مدرک کارشناسی ارشد ۱۵ ماهه و کسانی که دارای مدرک کارشناسی ۱۷ ماهه است.
موحدیان ادامه داد: مبنای اصلی برای جذب استخدام قضات با موافقت ریاست قوه قضاییه در تاریخ ۲۷ فروردینماه امسال قانون برنامه پنج ساله تبصره ب ماده ۲۱۱ و قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور است.
وی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه قرار است ۸۰۰ قاضی جذب کند اظهار کرد: ۵۰۰ نفر از افراد از طریق برگزاری آزمون جذب قوه قضاییه میشوند و مابقی فارغالتحصیلان دانشکده علوم قضایی که وابسته به دادگستری است را جذب خواهیم کرد. این ۵۰۰ نفر از بین آقایان هستند به دلیل اینکه دستگاه قوه قضاییه نیاز خود را این گونه میبیند که قاضی مرد داشته باشد.
موحدیان ادامه داد: همچنین تعدادی از روحانیون قم با برگزاری آزمون جدا جذب دستگاه قضایی میشوند. کسانی به دستگاه قضایی معترض شدند که چرا که پذیرش قضات فقط از دانشکده علوم قضایی و روحانیون قم است که این باعث شد زمینهای باشد برای جذب افرادی که دارای استعدادهای برتر هستند به طوری که بدون آزمون کتبی وارد دستگاه قضایی شوند.
موحدیان درپایان تاکید کرد: مدرک تحصیلی کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی برای جذب قاضی به دستگاه قضایی در اولویت قرار دارد و مدارک بالاتر از کارشناسی در اولویت دوم است و کسانی که دارای مدارک کارشناسی ارشد در هر رشتهای هستند باید لیسانس خود را در فقه و مبانی اسلامی گذرانده باشند.
https://lawyernews.ir/?p=1768