رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح درباره رسیدگی به تخلفات ماموران پلیس فتا در پرونده «ستار بهشتی»، گفت: با توجه به اینکه مامورین پلیس در مقام ضابط، اموری را انجام دادند، رسیدگی به تخلفات آنها در این زمینه به عهده دادگستری است.
حجتالاسلام کاظم بهرامی در حاشیه مجمع استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان تهران در دانشگاه امام حسین (ع)، در جمع خبرنگاران گفت: چیزی که مسلم است این است که ما نباید منتظر باشیم یک جرمی اتفاق بیفتد بعد همه دنبال تعقیب، مجازات و این مسائل برویم اگرچه وقتی جرمی اتفاق افتاد باید این کار صورت گیرد.
وی ادامه داد: اما قبل از این کار ما وظایفی داریم و عمدهترین وظیفه نیز بحث پیشگیری از وقوع جرم است که یک امر بسیار مقدس است که هم دلایل عقلی و هم دلایل نقلی فراوان دارد.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح تصریح کرد: ما بحث پیشگیری از وقوع جرم را بر اساس بند ۵ اصل ۱۵۶ قانون اساسی که یکی از وظایف قوه قضاییه است را به نوبه خودمان از پانزده سال قبل در حوزه ماموریتی خود به صورت منسجم و با برنامه شروع کردهایم و بحمدالله این امر با استقبال خیلی خوب مسوولان و فرماندهان نیروهای مسلح هم در سطوح ملی و هم در سطوح استانی مواجه شدیم.
بهرامی اظهار کرد: ما در این زمینه برنامه سالانه داریم یعنی یک برنامه را به همه سازمانهایمان در سراسر کشور و نیروهای مسلح در سطوح استانی منتقل میکنیم و وقتی روی این برنامهها کار شد یک روز مشخص را تعیین میکنیم و نظیر این مجمع در استان مورد نظر برگزار میشود و نتایج کارها را به ما ارائه میدهند.
وی افزود: ما نیز وظیفه خود میدانیم که مجموعه کارهای انجام شده توسط این مجامع را جمعبندی کرده، روی آنها تحقیقات علمی انجام دهیم و از مجموعه علل و عواملی که موجب وقوع جرم دانسته شده و همچنین راهکارهای مناسب پیشگیری از آنها را اتخاذ میکنیم و نتایج را به ستادکل نیروهای مسلح اعلام میکنیم.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح ادامه داد: در ستادکل نیروهای مسلح ستادی به نام هیات سیاستگذاری نیروهای مسلح وجود دارد که مرکب از فرماندهان عالی نیروهای مسلح هستند و تقریبا ماهی یک جلسه دارند و یک بار در سال نتایج مجموعههای پیشگیری از وقوع جرم در آنجا مطرح میشود و راهکارها و پیشنهادهای سازمان قضایی نیروهای مسلح در آنجا مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد.
وی گفت: به عقیده ما این سازوکار نسبتا مناسبی است و بحمدالله ما شاهد کاهش جرایم در نیروهای مسلح بودهایم. هر چند من بارها عرض کردهام که جرایم نیروهای مسلح با توجه به نظارتهایی که وجود دارد زیاد نیست اما جرم کم هم در نیروهای مسلح قابل پذیرش نیست.
بهرامی در پاسخ به این سوال که آیا رسیدگی به جرایم برخی ماموران پلیس فتا در پرونده ستار بهشتی به دادسرای سازمان قضایی نیروهای مسلح آمده است یا خیر؟ گفت: خیر. در این مورد چون ماموران نیروی انتظامی در مقام ضابط عمل کردهاند از همان ابتدا پرونده را دادگستری تعقیب کرده است.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح افزود: اگر مامورین نیروی انتظامی در انجام وظایف معمولی خود خدای ناکرده مرتکب تخلفی شوند و این تخلف جرم تلقی شود سازمان قضایی نیروهای مسلح به آن رسیدگی میکند ولی اگر کارهای انجام شده توسط آنها، کارهایی به واسطه “در مقام ضابط بودن” باشد دادگستری به آنها رسیدگی میکند.
بهرامی همچنین طی سخنانی در این مجمع با اشاره به تصویب قانون ارتقای سلامت نظام اداری، گفت: این قانون مواد مختلفی دارد که یکی از آنها در رابطه با بحث شفافسازی در ارائه خدمات است چرا که اگر در این زمینه شفافسازی صورت گیرد میتوانیم راههای بروز جرم را کاهش دهیم و از وقوع بسیاری از جرایم جلوگیری کنیم.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح با تاکید بر ضرورت برخورد جدی این سازمان با جرایم اقتصادی و مالی افزود: اگر چه تعداد جرایم مالی در نیروهای مسلح زیاد نیست اما ما باید نسبت به اموال بیت المال حساس باشیم و با کوچکترین جرم برخورد مناسبی را داشته باشیم.
وی افزود: ما نباید از جرایم مالی چشمپوشی کنیم و اگر در مجموعه نیروهای مسلح جرم مالی وقوع یافت فرماندهان باید بدون فوت وقت این امر را به مراجع قضایی گزارش دهند.
https://lawyernews.ir/?p=2848