حجتالاسلام امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه در نشست خبری برگزاری آزمون تصدی منصب قضا گفت: جذب قضات بنا بر آییننامه از دو طریق جذب عمومی و اختصاصی صورت میگیرد.
وی در تشریح جذب عمومی گفت: آزمون و جذب عمومی به همان شیوه امروز صورت میگیرد و بعد از پذیرفتهشدن در این آزمون داوطلبان به آزمون تشریحی دعوت میشوند.
به گفته وی برگزیدگان این آزمون به مصاحبه و اختبار دعوت میشوند. برخی از آنها که امتیاز لازم را میآورند، به گزینش میروند و بعد از قبولی در گزینش به واحد آموزش معرفی میشوند و یک سال تا ۲۰ ماه دوره کارآموزی را می گذرانند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه تشریح کرد: جذب نهایی بعد از دوره کارآموزی است که افراد دوباره به واحد جذب برمیگردند و اختبار نهایی توسط قضات عالیرتبه از آنها صورت میگیرد، سپس کارگزینی قضایی ابلاغ آنها را از سوی رئیس قوه قضائیه میگیرد و آنها در پستهای دادیاری فعالیتشان را شروع میکنند.
امینی در توضیح جذب اختصاصی گفت: جذب اختصاصی مرحله اول که آزمون کتبی است را ندارد، ولی بقیه مراحل را طی میکند. افرادی که در دانشگاههای دیگر به صورت ممتاز در رشته های حقوق برگزیده شدهاند به جذب اختصاصی دعوت میشوند.
وی افزود: امسال ۲۲ هزار و ۵۶۰ نفر در آزمون عمومی ثبت نام کردهاند.
* جذب ۲۶۰۰ نفر در قوه قضائیه
امینی تصریح کرد: طبق برنامه پنجم توسعه قوه قضائیه باید ۴ هزار نفر نیرو میگرفت که تاکنون ۲۶۰۰ نفر جذب شدهاند، در سال اول جذبی نداشتیم اما اوج جذبمان در سال گذشته که ۹۵۰ نفر جذب شدند بود و امسال هم بالغ بر ۸۰۰ نفر جذب میشوند. امیدورایم به سقف برنامه نزدیک شویم.
وی پیشبینی کرد که در برنامه ششم دستگاه قضایی همچنان جذب داشته باشد و برای تکمیل نیروی انسانی و تأمین قضات قوه قضائیه جذب نیرو را ادامه دهند. در مجموعه فعالیت ها در کارآموزی قضایی بالغ بر ۱۲۰۰ نفر مشغول هستند که حاصل جذب در سال گذشته است.
امینی ادامه داد: امسال برای اولین بار دستگاه قضا برای شوراهای حل اختلاف نیروی قضایی جذب کرده است و حتی بعضی از آنها استخدام هم شدهاند و قضات تخصصی در این مجموعه فعالیت میکنند.
همچنین امسال بر خلاف سالهای گذشته نیازها بر حسب پست های سازمانی انتخاب شده است و در این آزمون، داوطلبان سه اولویت مورد علاقهشان را تعیین کردهاند و بعد از کسب امتیاز لازم در پست مورد علاقهشان فعالیت خواهند کرد.
* اعلام نتایج آزمون، اوایل دی
معاون منابع انسانی قوه قضائیه بیشترین نیاز دادیاری را بعد از استان مازندران در استان خوزستان اعلام کرد و گفت: اعلام نتایج این آزمون در اوایل دی صورت میگیرد و آزمون تشریحی هم در ۲۰ دی برگزار میشود. همچنین اواخر امسال یا اوایل سال بعد، داوطلبان برگزیده برای اختبار دعوت میشوند.
وی درباره جذب خانم ها در دستگاه قضا گفت: مشاغلی که خانمها در دستگاه قضا میتوانند اختیار کنند از مردان کمتر است. خانمها در دستگاه قضا اغلب در دو پست فعالیت میکنند، یکی از آنها مشاور قضایی در محاکم خانواده است که ۵۷۰ پست مشاور قضایی طبق قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ فعال است و ما موظفیم ظرف سه سال این پست را پر کنیم.
امینی ادامه داد: پستی که خانمها در دستگاه قضا در آن فعالیت میکنند پست دادیاری است و کسانی که بالاتر از چهار سال تجربه دارند به محاکم خانواده وارد میشوند.
* وجود ۷۰۰ قاضی خانم در دستگاه قضا
معاون منابع انسانی قوه قضائیه اعلام کرد: از محل جذب عمومی، ۶۴ خانم احتیاج داریم و ملاک مان برای انتخاب، رتبه افراد نیست. همچنین قانون میگوید خانم ها باید در محلی که همسر یا پدر و مادرشان حضور دارند کار کنند و همین امر دست ما را برای جذب بیشتر بانوان میبندد.
امینی اظهار داشت: هماکنون بالغ بر ۷۰۰ قاضی خانم در دستگاه قضا وجود دارند. تعریف ما از قاضی این است که وی دارای ابلاغ قضایی است اما شاید در پستهای دیگر فعالیت کنند، ولی قاضی محسوب میشوند.
وی بیان داشت: دستگاه قضایی سالانه از طریق دانشگاه علوم قضایی بخشی از نیروهایش را تأمین میکند و در سالهای اخیر نزدیک به ۲۰۰ نیرو از دانشگاه قضایی جذب شدهاند. این دانشگاه در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو جذب میکند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه تصریح کرد: در هر سال ۲۰۰ تا ۳۰۰ نیرو از دستگاه قضا خارج میشوند و برای همین، ما به جذب نیروی زیادی نیاز داریم.
https://lawyernews.ir/?p=3374