×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 30 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

رئیس قوه قضائیه جنایت‌های جنگی سعودی‌ها در یمن را مصداق جنایت علیه بشریت ذکر کرد.

وی گفت: البته به نظر می‌رسد مطابق با معیارهای دوگانه غربی‌ها به ویژه آمریکا مردم مظلوم یمن جزیی از بشریت به شمار نمی‌روند.

آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با ابراز تاسف از ادامه حملات نظامیان سعودی به یمن گفت: با هر معیار و میزانی که حساب کنید آنچه در یمن رخ می‌دهد جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و سران رژیم سعودی باید مثل سران جنایتکار نازی در دادگاه بین‌المللی محاکمه شوند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به «نیاز فوری و ضروری مردم بی پناه و مظلوم یمن به غذا و دارو»، جلوگیری از رساندن کمک‌های غذایی و دارویی به مردم این کشور را غیر قابل قبول و موجب تاسف دانست و افزود: مسئولان کشورهای غربی به ویژه آمریکایی‌ها معیارهای دوگانه خود درباره حقوق بشر را در یمن نیز اعمال کرده‌اند و با اینکه از حربه‌های همیشگی خود برای مطرح کردن ادعاهای حقوق بشری استفاده می‌کنند اما در جنایت‌های یمن طوری برخورد کردند که انگار مردم مظلوم و بی پناه یمن بشر نیستند وگرنه چطور می‌توانند تجویز کنند که هفته‌های متوالی به یک ملت بی دفاع حمله شود و بر سر زن و مرد و پیر و جوان آن کشور بمب ریخته شود و از رساندن کمک‌های فوری به این مردم بی‌دفاع جلوگیری شود.

جنایت علیه بشریت در یمن

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این‌که «مطابق اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری جنایت‌های رژیم سعودی‌ در یمن جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است» اظهار کرد: هر آنچه در یمن اتفاق افتاده است مطابق مواد هفتم و هشتم اساسنامه دیوان بین المللی کیفری مصداق جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است.

آملی‌لاریجانی در تشریح مواد هفتم و هشتم این اساسنامه افزود: با اینکه مطابق مواد مصوبه این اساسنامه صدق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت بسیار سخت گیرانه و با قیود مختلف تدوین شده است اما مطابق قیود و بندهای همین اساسنامه هم جنایت‌های صورت گرفته در یمن جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود و محکوم است.

رئیس قوه قضائیه به برخی قیود ذکر شده در اساسنامه دیوان بین المللی کیفری اشاره و تاکید کرد: در بند اول ماده هفتم این اساسنامه درباره مصادیق جنایت علیه بشریت چندین قید آمده که از جمله آن حمله گسترده و نظام‌مند علیه کشورها و ملت‌هاست و کاملاً مسلم و اثبات شده است که حمله سعودی‌ها به مردم مظلوم یمن یک جنایت برنامه ریزی شده و هدف‌دار است که هفته‌های متوالی نیز ادامه یافته است.

آملی‌لاریجانی اضافه کرد: همانگونه که در بند ب ماده ۸ اساسنامه آمده است: «تدارک حملاتی با علم به اینکه این حملات، منجر به کشتار انبوه مردم بی‌دفاع می‌شود و یا آسیب‌های جدی و وسیع به منابع ملی وارد می‌سازد و در مقایسه با هر نوع هدف نظامی، زیاده‌روی به شمار می‌رود» و همچنین در بند ج ماده ۸ اساسنامه آمده است: «حملات عامدانه به اهداف غیرنظامی همچون کلیساها، مدارس، موزه‌ها، بیمارستان‌ها و دیگر اماکنی که اهمیت تاریخی و فرهنگی دارد و سرانجام استفاده از گازهای سمی و خفه‌کننده»، در حملات به یمن نیز شاهد کشتار مردم بی دفاع و حمله گسترده به مراکز عمومی و غیرنظامی هستیم که قطعاً مصداق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: در زمان تصویب این اساسنامه ۱۲۰ کشور به آن رای مثبت دادند اما آمریکا و چند کشور دیگر به آن رای ندادند.

آملی‌لاریجانی با ابراز تاسف نسبت به حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر از جمله آمریکا و فرانسه از جنایات سعودی‌ها گفت: ما معتقدیم که ملت یمن با ایستادگی و مقاومت و اتحاد و همدلی خود و با دعای خیر مردم مسلمان دنیا و کمک‌های مادی و معنوی مسلمانان، در این جنگ پیروز خواهند بود و ظالمان همچون همیشه راه به جایی نخواهند برد.

خواب تجزیه عراق تعبیر نخواهد شد

رئیس دستگاه قضا در ادامه به شرایط این روزهای عراق و برخی اظهارنظرها درباره تجزیه این کشور اشاره و تاکید کرد: آمریکایی‌ها با ادعای دروغین مانند یافتن سلاح‌های هسته‌ای و حمایت و نجات مردم عراق به این کشور لشکرکشی کردند و جنایت‌های زیادی انجام دادند و با از بین بردن زیرساخت‌های این کشور، مانند آنچه اکنون در یمن اتفاق افتاده است، اکنون مرتب از تجزیه عراق سخن می‌گویند.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه «خواب دشمنان اسلام در تجزیه عراق و تجزیه کشورهای منطقه هیچ گاه تعبیر نخواهد شد» راه حل برون رفت عراق از توطئه‌های استکباری را بازگشت مردم عراق به هویت خود و همدلی و تکیه بر وحدت تاریخی شیعه و سنی در این کشور وتکیه بر مرجعیت دانست و گفت: مردم و دولت عراق نیز با همدلی خود می‌توانند بر داعش و خیال خام دشمنان در تجزیه کشور خود پیروز شوند و خواسته دشمن که یکبار دیگر می‌خواهد همچون قرون گذشته کشورهای منطقه را به تجزیه بکشاند، قطعاً محقق نخواهد شد و شکست خواهد خورد.

زیاده خواهی غربی‌ها در مذاکرات هسته‌ای

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود درباره مذاکرات هسته‌ای ضمن اعلام حمایت از تیم مذاکره کننده بر ضرورت انجام مذاکرات در چارچوب خطوط قرمز نظام نیز تاکید کرد و افزود: متاسفانه این روزها شاهدیم که آمریکا‌یی‌ها برخلاف پیغام‌های اولیه خود مبنی بر مذاکره با ایران درباره موضوع هسته‌ای، آرام آرام بر زیاده خواهی‌ها و زیاده‌گویی‌های خود می‌افزایند و سخنانشان با ادعاهای روزهای نخست مذاکرات متفاوت شده است.

رئیس قوه قضائیه گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند طرف مقابل ما دشمنی غدار و فریبکار است و امروز به خوبی می‌بینیم که آمریکایی‌ها و کشورهای ۱+۵ از رفتارهای متواضعانه خود در مقابل ایران، آرام آرام فاصله گرفته و خواسته‌های جدیدی مطرح می‌کنند که با گذشته فرق دارد و نامربوط، نامعقول و خارج از چارچوب اولیه مذاکرات است.

رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: باید از تیم مذاکره کننده ایران که فرزندان همین مرز و بوم‌اند و متعهد و آگاه‌اند، حمایت کرد تا بتوانند با صلابت و آگاهی و بصیرت کامل در چارچوب اهداف و سیاست‌های نظام حرکت کنند.

آملی‌لاریجانی با تاکید بر این‌که «ایران اسلامی دارای منابع عظیم طبیعی و سرمایه‌های انسانی گرانبها، استعدادهای درخشان و دانشمندان آگاه و شناخته شده است» افزود: راه حل مقابله با زیاده خواهی غربی‌ها برگشت به توانمندی‌های داخلی و اتکا بر آنهاست چرا که اگر غربی‌ها فکر کنند که ایران به خاطر مشکلات اقتصادی پای میز مذاکره نشسته است توقعات خود را افزایش خواهند داد.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درخصوص سند چشم انداز قوه قضائیه ادامه یافت.

همچنین در این جلسه رئیس سازمان بازرسی کل کشور گزارشی از سفر رئیس آمبودزمان کشور دانمارک به ایران ارائه داد.