×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 17 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

منتشره در روزنامه رسمی شماره ۱۹۲۰۷ مورخ ۱۸/۱۱/۱۳۸۹
شماره۲۵۸۹۵۲/ت۴۳۳۶۶ک – ۱۳۸۹/۱۱/۱۶
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت راه و ترابری ـ وزارت کشور
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در جلسه مورخ ۲۱/۶/۱۳۸۹ بنا به پیشنهاد شماره ۲۰۷۱۶/۸۸ مورخ ۳۱/۵/۱۳۸۸ بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تأیید شورای عالی بیمه و به استناد ماده (۲۷) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ـ مصوب ۱۳۸۷ ـ و با رعایت تصویب‌نامه شماره ۲۴۶۹۹۰/ت۴۵۲هـ مورخ ۲۸/۱۲/۱۳۸۷ آیین‌نامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب نمودند:
آیین‌نامه اجرایی ماده (۲۷) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث
ماده۱ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:
الف ـ قانون: قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ـ مصوب ۱۳۸۷ـ
ب ـ بیمه مرکزی: بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
پ ـ بیمه‌گر: هریک از شرکت‌های بیمه دولتی و غیردولتی که مجوز فعالیت در رشته بیمه شخص ثالث از بیمه مرکزی را دارا می‌باشند.
ت ـ عملیات بیمه‌ای: عملیات بیمه‌ای رشته بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری زمینی موضوع قانون.
ماده۲ـ بیمه‌گر موظف است ضمن نگهداری جداگانه ریز عملیات بیمه‌ای خود، بیست درصد از سود آن را مطابق جدول ماده (۲) این آیین‌نامه محاسبه و هر سه ماه یک بار برابر صورتهای مالی مصوب سال قبل به صورت علی‌الحساب به حساب خاصی که از طرف بیمه مرکزی تعیین می‌شود، واریز نماید.
تبصره۱ـ بیمه‌گر مکلف است وجوه مربوط به بعد از تاریخ ۲۰/۶/۱۳۸۷ (زمان لازم‌الاجرا شدن قانون) تا پایان سال ۱۳۸۸ را بصورت یکجا و براساس صورتهای مالی مصوب سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ حداکثر یک ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه به حساب مربوط واریز نماید.
تبصره۲ـ مبالغ موضوع این ماده مربوط به سه ماهه اول هر سال حداکثر تا پایان تیرماه همان سال براساس صورتهای مالی مصوب مجامع عمومی بیمه‌گر یا صورتهای مالی ارائه شده به بازرس قانونی باید محاسبه و پرداخت شود.
ماده۳ـ سود عملیات بیمه‌ای مطابق جدول زیر محاسبه می‌شود:
تبصره۱ـ جدول فوق به ضمیمه صورتهای مالی بیمه‌گر، به مجامع عمومی مربوط ارائه می‌شود.
تبصره۲ـ سود حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر فنی در رشته شخص ثالث براساس فرمول زیر محاسبه خواهد شد:
سود حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر فنی رشته‌های غیر زندگی ضرب در متوسط ذخایر فنی اول و آخر دوره رشته شخص ثالث تقسیم بر متوسط ذخایر فنی اول و آخر دوره رشته‌های غیر زندگی
تبصره۳ـ سهم رشته شخص ثالث از هزینه‌های اداری و عمومی بیمه‌‌گر به نحو زیر محاسبه خواهد شد:
کل هزینه‌های اداری و عمومی شرکت ضرب در مجموع خسارات پرداختی و حق بیمه صادره و قبولی رشته شخص ثالث موضوع قانون تقسیم بر مجموع کل خسارات پرداختی و حق بیمه صادره و قبولی کلیه رشته‌های بیمه.
تبصره۴ـ سایر هزینه‌های قانونی مندرج در جدول این ماده عبارت است از مواردی که بیمه‌گر در سایر قوانین تکلیف به پرداخت از محل بیمه شخص ثالث شده‌است که بار رعایت مبانی قانونی مربوط محاسبه و اعمال خواهد شد.
ماده۴ـ بیمه‌گر موظف است با رعایت ماده (۱) این آیین‌نامه ظرف یک ماه پس از تشکیل مجمع عمومی عادی سالانه، مبالغ قطعی موضوع ماده (۲۷) قانون را محاسبه و با بیمه مرکزی تسویه نماید.
ماده۵ ـ بیمه مرکزی موظف است میزان منابع حاصل از اجرای این آیین‌نامه را هر سه ماه یک‌بار به وزارت راه و ترابری و راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اعلام نماید.
ماده۶ ـ در صورتی که مفاصا حساب مالیاتی بیمه‌گر در ارقام حاصل از محاسبات جدول موضوع ماده (۲) تغییری ایجاد نماید، مابه‌التفاوت آن در چارچوب مبالغ واریزی سال بعد قطعی خواهد شد.
ماده۷ـ مبالغ واریزی توسط بیمه‌گر به حساب موضوع ماده (۱)، جزء هزینه‌های قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود و سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در تعیین تعهدات مالیاتی بیمه‌گر مربوط، مبالغ واریزی را از درآمد مشمول مالیات سال عملکرد کسر نماید.
ماده۸ ـ بیمه مرکزی موظف است از طریق وزارت راه و ترابری و راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران منابع حاصل از اجرای این آیین‌نامه را در اموری که موجب کاهش حوادث رانندگی و خسارتهای ناشی از آن می‌شود از جمله موارد زیر هزینه نماید:
الف ـ فعالیتهای آموزشی نظیر آموزش بنیادی کودکان و نوجوانان در مقاطع تحصیلی مختلف، آموزش عمومی کاربران راه و وسایل نقلیه، ساخت برنامه‌های آموزشی رادیویی و تلویزیونی و برگزاری نشستهای تخصصی برای هماهنگی و ارتقای ایمنی و پیشگیری از حوادث و خسارات.
ب ـ فعالیتهای مرتبط با تقویت امداد و نجات جاده‌ای، تأمین تجهیزات مورد استفاده در پایگاههای اورژانس و امداد و نجات جاده‌ای، تأمین تجهیزات مربوط به پاکسازی راهها پس از رخداد تصادف و جلوگیری از تصادفات ثانویه.
پ ـ کمک به بهبود رعایت قوانین و مقررات راه و وسایل نقلیه نظیر ارتقای ایمنی عابران پیاده و موتورسیکلت سواران، رانندگان و وسایل نقلیه
ماده۹ـ بیمه مرکزی وظیفه نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه را برعهده دارد و موظف است در صورت تخلف بیمه‌گر از اجرای مفاد این آیین‌نامه وفق ماده (۲۸) قانون با بیمه‌گر متخلف برخورد قانونی نماید.
این تصویب‌نامه در تاریخ۹/۱۱/۱۳۸۹ به تأیید مقام‌محترم ریاست‌جمهوری رسیده است.
معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمدرضا رحیمی